Sockerkaka med kokostosca med touch av julen
En mjuk och saftig sockerkaka som har fått ett tjockt lager av seg och kolasmakande toscasmet. Istället för mandel som används i traditionell toscasmet är denna gjord på kokos. Det ger lite tuggmotstånd och en härlig smak! Mycket smarrigt tycker vi!
Tips!
Det är mycket viktigt att försiktigt röra/vända ner mjölet i smeten! Vispas mjölet ner kan kakan lätt få en gummiaktig konsistens.
Ugn: 175 grader
Sockerkaka
3 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
Smör och ströbröd till formen
Toscasmet
25 g smör
1/2 dl ljus sirap
3/4 dl matlagningsgrädde
2 dl kokosflingor
1 dl strösocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt riktigt pösigt.
Smält smöret och rör i mjölken, blanda det sedan med den luftiga äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver ,kanel, kardemumma och salt i en bunke och vänd
försiktigt ner det i smeten.
Fyll en smord och bröad kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Under tiden att kakan gräddas gör du i ordning toscasmeten!
Rör ihop alla ingredienserna till toscan i en kastrull.
Låt dem koka i ca 5 minuter.
Ta ut kakan efter ca 25 minuter.
Brev över toscasmeten.
Ställ in kakan igen och grädda tills den är gyllene i färgen, ca 15 minuter.
Låt kakan svalna en aning innan du lossar den från formen!
Skär upp och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar