lördag 3 december 2011

Recept peppearkakscheesecake....

Ta ca 30st pepparkakor som du smular ner i 100gram smör
tryck ut det i en springform (24cm) den ska vara plastad med
plastfilm...ställ sedan i kylskåpet för svalning.

Ta sedan färskost 200gram och 1/2 dl socker och riv skalet
ifrån 2 apelsiner och blanda ihop...tillsätt sedan 2dl vispad grädde

Lägg 4st gelantinblad i vatten i ca 5min...ta upp dem och krama
ur dom och i en liten skål med apelsinsaft (från färska apelsiner)
ca 1/2dl värm i micron på svag värme en pytteliten stund så de
smälter....låt svalna för att sedan hälla i det i färskostsblandningen
vänd ner försiktigt..
Häll nu smeten i formen med pepparkaksbotten låt svalna i kylen
i ca 2-3 timmar...
nu när kakan stelnat så värmer du 1dl glögg i micron med 2st
gelantinblad häll över kakan och låt stelna...i ca 20-30 min...

Jag gjorde inte det denna gång men nått som är gott är att
lägga mandarinklyftor *på burk* över kaka och strö vaniljsocker
över....så nu är kakan klar.....bara att äta och njuta...
ett tips är att lägga den i frysen i ca 10min innan den serveras..
sen går det bra att ha den i kylskåpet...det vill säga om det blir
nått över ;-)
over and out-------------------->>
 tänd lite ljus i en egengjord lykta...som du finner beskrivning inne hos
denna duktiga tjej....adressen står på lyktan....

Inga kommentarer: